Grzybki reishi – właściwości. Jak działają?

Grzybki reishi są darem medycyny Wschodniej. Od tysięcy lat z powodzeniem wykorzystuje się je jako środek na liczne dolegliwości: wzmocnienie odporności, lepszą koncentrację i samopoczucie, cukrzycę czy problemy trawienne. Zawierają duże ilości białka, błonnika, polisacharydów oraz antyoksydantów. Są bogate m.in. w wapń, miedź, cynk. Nie bez powodu na Wschodzie określa się je grzybkami nieśmiertelności. Jakie jeszcze korzyści niosą?

Grzybki reishi – cechy

Wśród licznych korzyści płynących ze stosowania grzybków reishi wymienia się: -oczyszczanie i odtruwanie organizmu; -wzmocnienie odporności i zmniejszenie podatności na infekcje; - poprawa samopoczucia i koncentracji; - wsparcie w walce z nowotworem, cukrzycą, alergią, anemią, reumatyzmem, schorzeniami kardiologicznymi i chorobami układu trawiennego; - redukcję napięcia, stresu i niepokoju; - uregulowanie cyklu miesiączkowego. Grzybki reishi LR antyoksydantami, co oznacza, że chronią organizm przed stresem oksydacyjnym (niszczy i osłabia komórki). Dzięki temu nie tylko wzmacniają odporność, ale również odnajdują swoje zastosowanie w kosmetyce. Działają przeciwzmarszczkowo i odmładzająco, napinają oraz uelastyczniają skórę. W kapsułkach LR wykorzystano wyciąg z czerwonych grzybów reishi. Dzięki ogromnej zawartości witaminy C uzupełniają 75% jej dziennego zapotrzebowania. Są kompleksowym wsparciem dla organizmu i zdrowia. Kapsułki wykonane są wyłącznie z substancji roślinny, dlatego produkt jest odpowiedni dla wegan.